top of page

Let’s Shake Hands

Знайомимо вас з Let’s Shake Hands





Let’s Shake Hands – це допомога дітям з України у вивченні іноземної мови та інших предметів, а також адаптації до нових умов життя за кордоном, створена учнями для учнів.

Ми поспілкувались з Вірою — менеджеркою проєкту та поставити декілька питань:


— Як ви створили спільноту?

Через війну в Україні багато дітей втратили можливість продовжувати навчання, і були змушені покинути Україну. Так нам прийшла ідея створення проєкту Let’s Shake Hands, головна мета якого — допомогти українським дітям повернутися до спокійного учнівського життя.


Ідея з’явилась в лютому 2022, коли зрозуміли, що проблема навчання буде глобальною та катастрофічною. Навчання було призупинено через війну і хотілось допомогти. Ідея виникла в українського тінейджера Івана Лепського, який через війну на Донбасі змушений був виїхати з України. Тому за підтримки своєї мами Світлани і заснував платформу «Let’s Shake Hands». А мама об'єднала своїх друзів — в якості волонтерів, допомогти сформувати цікаву і потрібну дітям спільноту.







— Скільки наразі у вас є учнів та менторів в додатку? Які країни мають більший попит?

Ми нещодавно перейшли на мобільний додаток з телеграм боту, тому ще не всі користувачі зареєструвались. В телеграмі ми мали понад 10 000 користувачів, а в додатку на сьогодні — близько 5 000, а точніше 4 600, але щодня ще користувачі долучаються до додатку. Європа в основному: Німеччина, Іспанія, Англія, Польща, країни Прибалтики. Менторів вже маємо з 20 країн.


— Які предмети можна вивчити на платформі?

Всю шкільну програму + мови (в основному європейські: польська, німецька, словацька, чеська, українська і т.д). Найпопулярніший предмет — англійська мова. Є предмет і просто поговорити, де діти обмінюються досвідом навчання в різних країнах та просто спілкуються.


— Чому важливо об‘єднуватись в спільноти?

Тому що варто допомагати тим, хто цього потребує. Особливо дітям у навчанні, заради світлого майбутнього і майбутнього нашої країни.

Спільноти допомагають швидко та просто знайти відповіді на потрібні запитання, на які Google інколи відповідає з похибкою.

Тому що спільноти дають неймовірну підтримку і бажання розвиватись, вчитись і жити далі.


Посилання на Let’s Shake Hands


Хочете розказати про свою спільноту?

348 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page