top of page

Volunteers Tbilisi


“Сміливі” герої нашої рубрики Volunteers Tbilisi - це волонтерська організація заснована в Тбілісі, які з самого початку війни допомагають українцям. Вони забезпечують гуманітарною, медичною допомогою та ліками, надають тимчасове житло.

Дуже велика кількість українців, які перебували в окупації вимушені були покинути свої домівки та виїжджати через росію. Наразі по офіційним даним вже більше мільйона українців виїхали через країну агресор, проходили фільтраційні табори, допити та доклали велику кількість зусиль, щоб нарешті опинитись в безпеці. Величезна кількість вимушено переміщених осіб знаходяться в Грузії, а Volunteers Tbilisi беруть на себе відповідальність за їх захист, забезпечують їжею та всім необхідним.




Коли почалась війна вони почали готувати обіди на власній кухні директорки волонтерського руху Марії, все починалось з 70-80 обідів на день. Почали заселяти в готелі, зробили пункт збору гуманітарної допомоги, по ночах розвантажували склади, для того, щоб вже вранці віддати це потребуючим.


Дуже моторошно було, коли по допомогу звернулися люди, які виїхали з Маріуполя. Вони розповідали жахливі історії, через що їм довелося пройти, обстріли, нестача їжі та засобів гігієни, як важко було добиратись до безпечного місця.

Волонтери Тбілісі майже одразу організували гарячу лінію, яка складалася з трьох старих телефонів та сім карт. На гарячій лінії можна отримати всю необхідну інформацію про реєстрацію переміщеної особи, інформацію про медичну допомогу, житло та всі питання, на які важко знайти відповіді тим, хто щойно приїхав.


Зараз вони буде сильно масшабувалися, в них існує волонтерський чат з 1000 людей та команда зі 110 волонтерів, які на постійній основі допомагають.


Посилання на Volunteers Tbilisi


Хочете розказати про свою спільноту?
147 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page