top of page

Ukrainian Signal


Знайомтесь, благодійний фонд та кіноклуб Ukrainian Signal , про який ми хочемо розповісти в своїй рубриці «Сміливі».

Ми підготували матеріал, яким з нами поділилася засновниця клубу Ані Казарян



Як ви створили спільноту? З чого все почалось?

Пілотний проєкт з назвою «фронтовий кіноклюб» стався на початку квітня, коли переїхала в Івано-Франківськ з Києва. Це були поодинокі благодійні покази українського кіно в містах України для підтримки морального духу українців, і можливість нагадати всім, що життя тут і зараз.

Так сталось, шо на перший показ прийшло неочікувано багато людей. Деякі — навіть, приїхали з інших міст, щоб просто перезавантажитись. Наступні покази проводили імпульсно за підтримки небайдужих людей і в містах, де було відносно безпечно. А зібрані кошти відправляла на фандрайзи свого друга Дмитра, який з початку вторгнення займався допомогою для бійців у Маріуполі.

У травні, коли увага до України почала стихати, зрозуміла, що готова масштабувати проєкт і вивести на європейську аудиторію. Європа — гетерогенна і з різними позиціями відносно вторгнення росії в Україну, а художнє та документальне українське кіно — це хороший soft power для привернення уваги до ситуації в Україні.

Запропонувала доєднатись Дімі, який на той час був в Берліні. Він підключив свою подругу і арт-директорку Надю, яка через війну переїхала до Франкфурта. За декілька днів ми перепакували «фронтовий кіноклюб» в «Ukrainian Signal. The empathy cinema club». І за два тижні ми провели перший показ в Берліні документальної стрічки «Невидимий батальйон» про жінок-воїнів. В цей час команда посилилися появою Даші, яка задала клубу більш концептуально-культурний наратив.



Напевно, це історія про те, як зустрілись люті маріуполець, киянка, кримчанка і донеччанка, які втратили дім, власну базу, але здобули міць, ширність і бажання діяти і створювати.

За більш ніж за півроку ми провели більше 40 показів в Європі (Лондон, Париж, Берлін, Лісабон, Батумі, Берлін, Роттердам, Амстердам, Вільнюс, Дублін, Барселона, Відень), зараз готуємось до великих івентів в Нью Йорку, зібрали основну команду і команду 20+ продюсерів з топовіших кіно- та відео продакшенів України, організували допомогу військовим на 8.2 млн грн і долучили більше 20 партнерів до нашого фонду. А також реструктурували фонд на два напрями:

  • @ukrainiansignal — залишається лупати культурну скелю і робити заходи, присвячені сучасному українському кінематографу та арту по світу.

  • @signal.fund — мілітарний штаб та офіційний фонд партнеру АЗОВу. Наш основний напрям — це забезпечення військових полку всім необхідним (транспорт, зв’язок, дрони, засоби тактичної медицини).







Що робимо зараз?

Культурний фронтір @ukrainiansignal

Намагаємось формувати нове бачення і голос сучасної України в світі.

Популяризуємо українську культуру і митців через кінопокази, виставки, перформанси, через особисте знайомство з митцями.

Продюсуємо івенти і знаходимо нові формати, які чіплятимуть око світової аудиторії.

На глобальному рівні – хочеться об’єднувати креативні спільноти і задавати цьому глокальний рух, на внутрішньому рівні – бути мінкультом здорової людини і формувати культурну свідомість.


Посилання на Ukrainian Signal


Хочете розказати про свою спільноту?
253 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page